Drie fijne retreats/cursussen op rustieke camping?

Drie fijne retreats/cursussen op rustieke camping?

Camping les 3 etangs  in de Auvergne heeft in 2019 3 verschillende mogelijkheden voor een fijne, rustgevende retreat of interessante cursus, lees alles hieronder...

Vertragen en opladen tijdens Slowww Yoga Retreats

24-28 mei & 29 mei – 2 juni 2019

Even helemaal weg uit je dagelijkse leven met alle verplichtingen en hectiek. Vijf dagen die helemaal in het teken staan van vertragen en opladen: met rustige (yin) yoga, wandelingen in de prachtige omgeving, chillen in de hangmat, massages en een middag sauna bij de (Thermen).

Stel je eens voor...

Wakker worden, rustig opstaan, je neemt wat thee en fruit. Beneden bij het water zie je de yogamatjes al klaar liggen. Je geniet van een Yin Yoga-les om zo je lichaam op een hele rustige manier in beweging te brengen en mindfull met de dag te beginnen. Na de les staat een uitgebreide ontbijttafel voor je klaar met verse croissants, koffie/thee, brood, fruit en ander lekkers. Daarna even terugtrekken in de hangmat, een boek lezen of wandelen in de omgeving. In de middag kan je mee met een georganiseerd uitje zoals een natuurwandeling, een bezoek aan de Thermen of het klooster. Alleen als je zin hebt! Niets doen is ook een goede optie! Aan het einde van de dag weer een ontspannen Yin Yoga- of meditatie sessie en genieten van een drie gangen-diner. Aansluitend kan je nog even rozig worden bij het kampvuur en je verbazen over de prachtige heldere sterrenhemel. Om vervolgens heerlijk ontspannen weg te dromen in je bed.

De lessen worden gegeven door Miriam Evers van www.Slowww.nl. Ze is naast Yin/Restorative-yogadocent ook shiatsu (stoel-)masseur voor particulieren en  bedrijven. 

Prijs vanaf € 429,-

Afbeelding1

Fotografiereis: ’ haal meer uit je camera’

16 – 22 juni 2019

Omdat de Auvergne zo fotogeniek en zo verrassend prachtig is, maak je automatisch veel foto’s. Verandering van licht en kleur zijn hier vaak zo overweldigend.

Zin om je camera veel beter te leren kennen en te zien en weten hoe je echt mooie foto’s maakt? Foto’s die je direct kunt gebruiken, die niet eerst langdurig bewerkt hoeven te worden. Dan is deze reis echt iets voor jou! Een week volledig in het teken van fotografie, met een mooie verdeling van theorie, ontspanning en in praktijk zelf aan de slag in deze prachtige omgeving. Een fijn gezelschap, allen enthousiast over fotografie. Deze week is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera, zowel voor beginnende als de meer gevorderde fotografen. Wil je partner ook graag mee maar niet meedoen met de cursus? Dat kan! Hij/zij betaalt dan alleen voor het verblijf en eten & drinken.

Door Basten en Christine word je in de watten gelegd; in de ochtend een heerlijk ontbijt gevolgd door een warme drie gangen lunch, echt op z’n Frans. ’s Avonds een apéro-dinatoire, zoals de Fransen het noemen. Een lichte maaltijd met wat hapjes, brood en kaas. Tussendoor weten de gastvrouw- en heer je geregeld te verrassen met o.a. heerlijke huisgemaakte taarten.  

De cursus wordt gegeven door Christophe Thole, grotendeels autodidact aangevuld met de opleiding Fotografisch Specialist (Fotogram Amsterdam) en een half jaar Master Class van Govert de Roos (via de Fotovakschool in Rotterdam).  

www.christophethole.nl  

Prijs vanaf € 604,- 

Cursus Intuïtieve Ontspanningsmassage

13 oktober – 19 oktober 2019 

Tijdens deze cursus intuïtieve ontspanningsmassage ontwikkel je de basisvaardigheden voor het geven van een volledige ontspanningsmassage. Deze vaardigheden leer je combineren met het volgen van je intuïtie, waardoor je een goed afgestemde massage kunt geven. Omdat je als masseur moet weten “hoe het voelt” bij de ontvanger, besteden we veel aandacht aan de interactie tussen masseur en ontvanger. Omdat het natuurlijk ook vakantie is staan leren, ontspannen en genieten deze week centraal.  Door Basten en Christine word je in de watten gelegd; in de ochtend een heerlijk ontbijt gevolgd door een warme drie gangen lunch, echt op z’n Frans. ’s Avonds een apéro-dinatoire, zoals de Fransen het noemen. Een lichte maaltijd met wat hapjes, brood en kaas. Tussendoor weten de gastvrouw- en heer je geregeld te verrassen met o.a. heerlijke huisgemaakte taarten.  

De cursus wordt gegeven door Arno van Haren. www.arnovanharen.nl

 Prijs vanaf € 565,-

 ‘Kom en ontdek een verrassend mooi, puur authentiek stukje Frankrijk, de Auvergne’ 

Met hartelijke groet, Camping les 3 Etangs

Afbeelding3