Te Koop: Quinta do Pomarinho, prachtig landgoed in Portugal

Te Koop: Quinta do Pomarinho, prachtig landgoed in Portugal

Ik kreeg bericht van een van de fraaie rustieke campings in Portugal waar we al jaren mee samenwerken dat deze te koop komt: Quinta do Pomarinho. Een unieke kans om een prachtig landgoed te bezitten. Neem bij interesse aub direct contact op met de eigenaren! Zie meer foto's onder de tekst...

In het kort:
Portugal, Castelo de Vide
Quinta do Pomarinho
Natuurcamping gelegen in het natuurpark Serra de São Mamede met 30 ruime plekken, verschillende
accommodaties, inclusief woonboerderij.
Vraagprijs €695.000. Belangstellenden kunnen direct contact opnemen met de eigenaren via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Een uitgebreide verkoopprospectus is op aanvraag aanwezig!

De eigenaren van Quinta do Pomarinho willen binnen enkele jaren afscheid nemen van hun “droom”; het houden van een camping in het mooie, rustige, Portugal, en houden er rekening mee dat het vinden van de juiste mensen om het bedrijf voort te zetten enige tijd in beslag kan nemen.
Overname kan natuurlijk ook als dat zo uitkomt – in overleg – op korte termijn plaatsvinden waarbij opgemerkt wordt dat voor een succesvolle overname het wel noodzakelijk is dat een geïnteresseerde over een substantieel bedrag aan eigen kapitaal beschikt.

De, goed onderhouden, camping is gelegen in het natuurpark Serra de São Mamede in de regio Alto Alentejo tegen de Spaanse grens, op 2 uur en 15 minuten reizen van de luchthaven van Lissabon. De regio staat bekend om haar natuurschoon en de vele wandel- en fietsmogelijkheden. In de nabijheid van de Quinta bevinden zich de authentieke middeleeuwse stadjes Castelo de Vide en Marvão waar u volop cultuur kunt opsnuiven en kunt genieten van een hapje en drankje in 1 van de vele kleine restaurantjes. Op 10 km ligt het dorpje Póvoa e Meadas met een groot stuwmeer (watersportrecreatie) en op 15 km van de Quinta ligt de stad Portalegre alwaar u bij de vele grote supermarkten terecht kunt voor al uw boodschappen. Op de Quinta bestaat, in combinatie met een verblijf, de mogelijkheid tot het volgen van Portugese taallessen.
De camping, die het gehele jaar door geopend is, is een Campismo Rural, welke onderdeel uitmaakt van een bedrijf (Quinta Fonte de Água Campismo Rural Lda). Het bedrijf is inbegrepen bij de verkoop. Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig. De financiën van het bedrijf zijn bij een erkende, Portugese, accountant ondergebracht en in te zien door potentiële kopers. Met hulp van vrijwilligers in het hoogseizoen kan het bedrijf gerund worden door 2 personen. Het totale terrein van de Quinta (Portugese boerderij) bedraagt 25 hectare. 1.25 hectare van het terrein wordt gebruikt voor de camping; de rest is een prachtige groene buffer met een beekje, binnenmeertje en vele olijfbomen (olijfolie), kurkeiken, steeneiken en fruitbomen (jam). Er zijn nog volop mogelijkheden tot uitbreiding van de camping aanwezig. Het terrein wordt mede onderhouden door een plaatselijke boer waarmee een schriftelijke overeenkomst tot onderhoud (maaien, ploegen e.d.) is gesloten. Leuk detail: deze boer laat ook zijn koeien en schapen op dit terrein grazen.

De camping telt nu 25 ruime plaatsen (voorzien van elektra-aansluiting van 10 amp.) De camping beschikt over een sanitairgebouw met douches en wc’s, een receptieruimte met bibliotheek, infovoorziening en wifi. Verder een gezellig, volledig, ingerichte ontmoetingsruimte voor gasten genaamd “A Taberna” (met wifi) waar op gezette tijden een hapje en een drankje genuttigd kan worden, een schuur met daarin aanwezig al het gereedschap (en toebehoren) voor het onderhoud aan/op de camping én, niet te vergeten, een stal voor de 2 ezels van de Quinta.
Verderop op de Quinta, buiten het campingterrein, bevindt zich nog een aparte sanitaire ruimte met douches en wc’s én buitenkeuken voor gasten die in alle vrijheid, rust, en zonder verdere nutsvoorzieningen, willen kamperen onder een van de kurkeiken op het natuurkampeerterrein. Een authentiek, gerenoveerd, "Roundhouse" op het natuurkampeerterrein kan gebruikt worden voor het geven van bijvoorbeeld Yoga /meditatie lessen of het onderbrengen van vrijwilligers die een handje meehelpen op de Quinta.
Er zijn maar liefst 4 diepwaterbronnen, met grote hoeveelheden water, op de Quinta aanwezig. Door de aanwezige filterinstallatie is het water, officieel, aangemerkt als drinkwater. Het warmwater voor de douches wordt door de aanwezige lichtpanelen verwarmd.

Verder zijn er 2, volledig ingerichte, studio’s/appartementen, 1 groot familiehuis met veranda en klein zwembad (accommodaties worden verwarmd door pellet kachels) en 3 huurcaravans aanwezig welke verhuurd worden via Booking.com/Airbnb. De grote, oude woonboerderij, met privé binnenplaats, waar de eigenaren momenteel wonen, kan weer geschikt gemaakt worden voor verhuur aan families/groepen tot maximaal 10 personen (slaapkamer meubilair is aanwezig). Met name Nederlandse, Duitse en Portugese gasten weten Quinta do Pomarinho te vinden. Ook in de winter is het, gezien de aangename temperaturen, goed toeven op Pomarinho. Meerdere gasten verblijven dan op de camping gedurende enkele weken tot meerdere maanden. Mede hierdoor, en door de verhuur van de accommodaties, is er een goed inkomen te genereren.

Inbegrepen bij de koop zijn: het bedrijf met alle vergunningen, de WordPress internetsite www.pomarinho.com\nl (onderhouden door van der Let en Partners in Nederland), Google business site, de Quinta van 25 hectare met daarop alle gebouwen + inboedel (met uitzondering van goederen die gerekend worden tot persoonlijke eigendommen!) , de bedrijfsbus, tractor met aanhangwagen en de dieren (kippen, 2 ezels en 1 boerderijkat)

Quinta do Pomarinho
"Experience Nature, space and tranquility in the Alto Alentejo, Portugal."

www.pomarinho.com site

Pomarinho op Rustiek Kamperen

 

Visitekaart kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.pomarinho.com site

Pomarinho op Rustiek Kamperen