Le Paroy

Een vroege wandeling, hoog boven een met ochtendmist gevuld dal. Ontbijten in de zon met uitzicht op de Morvan. Een fiets- of wandeltocht vanaf de camping, uitgezet door de Nederlandse eigenaren. En ’s avonds bij hen eten uit de eigen moestuin; wat op het menu bord staat, is overdag vers geplukt. Sinds de zomer van 2016 hebben de gastvrije nieuwe eigenaren van Le Paroy de goede naam die deze rustieke camping al jaren had extra glans gegeven. Rust en gemoedelijkheid zijn hier de trefwoorden.

De camping richt zich op de rustzoekende kampeerder. Daarom is het beleid om gezinnen met kinderen ( in de leeftijden van  2- 16 jaar) door te verwijzen naar campings in de omgeving die zijn ingericht op gezinnen met jongere kinderen.

De camping heeft 25 ruime kampeerplaatsen. Aan de rand van de camping liggen een aantal plaatsen met uitzicht. Voor de verhuur staat een vakantiehuis ter beschikking ( 4 – 6 personen). Het moderne sanitair gebouw heeft voorzieningen voor mindervaliden. Er is een zwembad, een visvijver en een gezellige huiskamer met televisie en open haard. De Wi-Fi is gratis. ’s Avonds worden op het terras of binnen verse maaltijden geserveerd. 

Omgeving 

In dit deel van Bourgondië vind je beboste heuvels, verstilde dalen en door heggen omzoomde landweggetjes. Een wandel- en fietsparadijs. Ook vissers komen hier aan hun trekken. In het noordwesten rijst het wat ruigere plateau van de Morvan op, naar het zuidoosten toe wordt het landschap weidser en maken de weilanden plaats voor wijngaarden.

Le Paroy ligt op een heuvel boven het dorp La Tagnière, zo’n 25 km ten zuiden van het historische streekcentrum Autun. La Tagnière is een van de kruispunten van de voies Celtes, 300 km aan oude Keltische (wandel)wegen. De Kelten (Galliërs) hebben meer sporen achtergelaten in het gebied, zoals de vesting Bibracte op Mont Beuvray, een fameuze archeologische vindplaats. De rijke Bourgondische cultuur zette haar stempel op de steden Dijon en Beaune, beiden op een uurtje rijden. De architectuur van de Abbaye van Cluny kan je ook waarderen zonder gelovig te zijn. 

Wie ervoor openstaat, kan dichtbij de camping innerlijke kracht opdoen in de Tempel van de 1000 Boeddha’s in Le Boulay, de grootste Boeddhistische tempel in Europa. 

Wasmachine
Gehandicapt
Gehandicapt

Seizoensopening

1 mei - 30 september

Camping informatie

Oppervlakte 1,3 Ha.
Aantal plaatsen 25
Gemiddelde grootte per plaats 125 m2.

Spreektalen

Netherlands France United Kingdom Germany

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 25
Toiletten 4
Douches 4
Wastafels 4
Afwasplaatsen 3

Verhuur

Vakantiehuis (4 - 6 pers.) 1

Extra's

Zwembad

Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Bankoverschrijving

Contact Info

Gérard Broekman en Didi Denekamp
 
71190 Le Tagnière
Regio Saône et Loire
 
: +33 3 855 459 27
: www.campingleparoy.com
: info@campingleparoy.com

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN