Vue du Lac

Onze kleine rustieke natuurcamping is gelegen in het zuiden van Bourgondië, onder het natuurgebied de Morvan, aan het meertje “étang Donjon” , met een prachtig uitzicht.

Drie kilometer onder het gehuchtje Fours (tussen Luzy en Decize) op slechts 765 kilometer afstand van Utrecht. 
Op onze natuurcamping treft u een gemoedelijke sfeer aan en bieden wij u grote kampeerplaatsen op licht glooiende veldjes omgeven door bomen, veelal met uitzicht op het meer.

Het étang, wat visvijver betekent, waar onze camping aan is gelegen is een grote kweekvijver. Rondom de camping liggen weilanden waar de koeien grazen, zelf hebben we katten en twee honden en ook uw honden zijn hier van harte welkom. 
In de bossen rondom kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken, fietsen kunt u bij ons huren. De bossen, zorgen voor een zeer rustige omgeving en de camping sluit zich daar naadloos bij aan. We hebben meerdere tochten voor u klaarliggen. 
Dagelijks kunt u bij ons onder andere verse croissants, baquettes, pains  en andere lekkernijen bestellen. 
's Avonds bij één van onze kampvuurtjes kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel waarbij zelfs de melkweg goed te zien is, bijvoorbeeld onder het genot van een goed glas Bourgondische wijn, welke wij in onze epicerie verkopen. 
Op ons landgoed vind u nog in het wild groeiende planten en kruiden, zoals kaasjeskruid, duizendblad, tijm en bieslook. 
Vogelsoorten zijn hier nog volop waar te nemen, zoals o.a. de hop, ijsvogel, blauwe reiger, steenuil, bosuil, rode wouw, buizerd, torenvalk, wielewaal, ooievaar, visdief, sprinkhaanrietzanger, geelgors en visdief (door een vogelaar zijn er hier ruim 50 soorten ontdekt). 
Alhoewel onze camping gezien kan worden als een heerlijke pleisterplek voor rustzoekers en natuurliefhebbers is er ook voor kinderen genoeg te beleven. 
Zo hebben we een houten speelkasteel met burcht en is er enorm veel ruimte waar ze hun energie kwijt kunnen en hun fantasie, avontuurlijkheid en interesse in de natuur tot ontwikkeling kunnen laten komen. 

Omgeving

Het is hier in het zuiden van Bourgogne een prachtig wandelgebied met nog zuivere zuurstofrijke lucht (te zien aan het mos op de bomen). Hier kunt u nog genieten van een ongerepte natuur.

Het dorpje Fours ligt op 3 kilometer afstand en de camping en is direct omgeven door wat landerijen, gelegen aan het étang Donjon en omsloten door bossen. 
Hier vindt u onder andere een kleine supermarkt (Vival), bakker, café, kapper, pharmacie, postkantoor, bibliotheek en centre medical waarin zich een doctor, tandarts, physiotherapeute en infirmière bevinden, taxi, een garage en een bank waar u kunt pinnen. 

Recreatiemogelijkheden

Op onze camping treft u geen recreatie mogelijkheden aan en is een plek waar u geheel tot rust kunt komen. 
Wilt u iets ondernemen dan zijn daar in de directe omgeving meerdere activiteiten mogelijk, zoals kanoën, golfen, kastelen en steden bezoeken en diverse atractieparken te vinden. Op onze website onder het menu “activiteiten” vind u meer informatie hierover. 

Wasmachine
Gehandicapt
WiFi

Seizoensopening

1 april - 15 oktober

Camping informatie

Oppervlakte 5,5 Ha.
Aantal plaatsen 55
Gemiddelde grootte per plaats 200 m2.

Spreektalen

Netherlands France United Kingdom Germany

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 34
Toiletten 9
Douches 5
Wastafels 3
Afwasplaatsen 4

Verhuur

Caravans 1
Fietsenverhuur  

Extra's

Babyhoek
Broodservice

Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

Contact Info

Martin & Laura
 
58350 Fours
Regio Nièvre
 
: +33 3 86 50 20 67
: www.campingvuedulac.com
: vuedulac@orange.fr

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN