Rio Verde

De camping ligt in het groene landschap van Umbrië aan de oevers van het riviertje “Chiascio”, op een gunstige plaats om de oude steden en de geheimen van de Appenijnen te ontdekkenAfgeslagen van de SS3 Flaminia ontrolt zich een herderlijk landschap waar oude geuren, het heldere groen en het gouden geel van tarwe je omhelzen.

Rio Verde Camping Village bestaat sinds 1980 toen de eigenaren de beslissing namen hun park van eeuwenoude bomen te delen met vrienden vanuit de gehele wereld. De camping ligt in het weelderige natuurpark van de Monte Cucco in het dal van het riviertje “Chiascio” aan de 6166 kilometer lange wandelweg “Sentiero Italiano”, die in etappes geheel Italië doorkruist.

De camping ligt op 500 meter hoogte, omringd door de bergen. Daardoor is, ook ‘s avonds, zelfs in de zomer de temperatuur aangenaam, ook dankzij de schaduw van de bomen die zo karakteristiek zijn voor de camping. Een warm welkom in de natuur!

Een gastvrije, vriendschappelijke en gezellige omgeving om te verblijven!

Omgeving

Historische Steden

Umbrië is de wieg van meesterwerken en betoverende steden. Een fantastische collectie steden! Middeleeuwse stadjes die door de eeuwen zijn geconserveerd liggen als diamanten verspreid in het ongerepte landschap van het groene hart van Italië. Op enige kilometers afstand liggen Perugia, Assisi, Gubbio, Gualdo Tadino, Urbino, Spoleto, Spello, Montefalco, Citta di Castello, elk met zijn eigen speciale eigenschappen die de bezoeker een duik in het verleden laten maken.

Umbrië, tezamen met de buurprovincies Marche en Toscane gaven leven aan grote artiestennamen, van de oudsten Giotto, Perugino, Pinturicchio, Piero della Francesca en Rafaello tot meer recente als Dottori en Burri, om er slechts enkele te noemen die hun meesterwerken achterlieten in onze museums en kerken.

In Umbrië zijn spectaculaire Wonderen der Natuur te vinden: uit de prehistorie de schitterende Grotten van Monte Cucco, een van de grootste in Europa, die het hart van de aarde doen ontdekken, een interessant karst fenomeen en het meer dan 2 miljoen jaar oude Versteende Bos van Dunarobba bij Terni.
De uitzonderlijke Watervallen van Marmore (Cascate delle Marmore) is een door mensenhanden gebouwde waterval uit de Oud Romeinse tijd. De totale hoogte is 165 meter die het zo de hoogste door mensen aangelegde waterval ter wereld maakt.

De bron van de waterval is afgetapt water uit de rivier Velino, waarvan een ander deel verder voor een krachtcentrale wordt benut. Ten behoeve van de toeristen wordt op vaste tijden de toestroom van water voor de watervallen gereguleerd.

Het is een magnifiek en krachtig gezicht als de poorten van het water worden opengezet.

Recreatiemogelijkheden

Zwembad, Paardrijden, Speelplaats, Voetbal veld, Volleybal veld, Ping pong tafel, Educatieve boerderij.

Wasmachine
Gehandicapt
Zwembad
WiFi

Seizoensopening

1 april - 19 september

Camping informatie

Oppervlakte 3 Ha.
Aantal plaatsen 70
Gemiddelde grootte per plaats 50 - 100 m2.

Spreektalen

Italy United Kingdom Germany

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 60
Wateraansluitingen 3
Toiletten 16
Douches 14
Wastafels 12
Afwasplaatsen 5

Verhuur

Kamers 3
Chalets 14

Extra's

Babyhoek
Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet
Bar, Restaurant, Informatie punt, lokale producten

Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Visa
Eurocard / Mastercard
Bankoverschrijving

Contact Info

Via email
 
06021 Costacciaro (PG)
Regio Appenijnen
 
: +39  3397658655
: +39  0759170181
: www.campingrioverde.it
: campingrioverde@gmail.com

Social Media

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN