Camping B & B

B&B Camping is een nieuwe en duurzame accommodatie in een ongerept mediterraan bos in Alentejo in het binnenland van zuidelijk Portugal. De gebouwen gaan op in de omgeving door het gebruik van kurk en andere natuurlijke materialen. Elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen, water komt uit eigen bron en voor warm water wordt ook gebruik gemaakt van de zon. Met wat geluk kunt u in de omgeving de schuwe mangoesten spotten die al eeuwenlang in deze hoek van Europa leven. Ook bijzondere flora als waterranonkel is hier te vinden. 

De camping heeft ruime kampeerplaatsen, verspreid over het terrein. Een beperkt aantal plekken, ondermeer geschikt voor caravans en campers, hebben elektriciteitsaansluiting. Het nieuwe sanitair is voorzien van alle gemakken voor douche en afwas. De receptie kan verder in schaduwschermen voorzien. Er is een gemeenschappelijk terras en voor gasten is een zonneoven en barbecue op aanvraag beschikbaar. Komt u niet met een eigen kampeermiddel dan zijn er het hele jaar ingerichte tenten voor twee volwassenen met kleine kinderen te huur. Voor grotere kinderen kan een bijzettentje worden opgezet. Verder is een luxe bungalow, geschikt voor maximaal vijf personen, te huur met eigen badkamer, keuken en terras. De bungalow is voorzien van airconditioning voor gebruik tijdens daguren.

Op een deel van het terrein bieden wij gratis WFi aan.

Omgeving

Er zijn veel mooie plekken met water in de buurt zoals de stuwmeren van Maranhão (30 km) of Divor (25 km) en de rivierstranden van Mora (29 km) en Fronteira (39 km). Het riviertje Divor (12 km) heeft spectaculaire stroomversnellingen. De camping verstrekt routebeschrijvingen naar al deze plaatsen. Alentejo is het land van de kastelen en vanaf de camping zijn er drie zichtbaar: Estremoz (20 km), Evoramonte (15 km) en Arraiolos (22 km). Uit de prehistorie vindt u dolmen en menhirs in de omgeving en er zijn zelfs cromlechs ouder dan Stonehenge. Ook uit de Romeinse tijd is er veel terug te vinden, bijvoorbeeld in Torrega (40 km). De historische stad Évora is zeker een bezoek waard.

Recreatiemogelijkheden

De camping zal vooral natuurliefhebbers aanspreken. Behalve de unieke flora en fauna is ook de spectaculaire sterrenhemel het vermelden waard. Kinderen hebben alle ruimte om te spelen en de omgeving te verkennen.

WiFi

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Camping informatie

Oppervlakte 2,9 Ha.
Aantal plaatsen 25
Gemiddelde grootte per plaats 100 m2.

Spreektalen

Netherlands United Kingdom Germany Spain Portugal

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 6
Toiletten 5
Douches 4
Wastafels 7
Afwasplaatsen 3

Verhuur

Tenten 1
Vakantiehuizen 1
Fietsenverhuur  

Extra's

Geen extra's

Betaalmogelijkheden

Contant

Contact Info

Waldemar Homan
 
7040-700 Vimieiro
Regio Alentejo
 
: +351 96 37 22 564
: www.bbcamping.eu
: info@bbcamping.eu

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN