Camping Odelouca

QuintaOdeloucaQuinta de Odelouca is een rustige natuurcamping tussen de uitlopers van de Serra de Monchique en de Serra do Calderão, met een prachtig coulisselandschap.

De camping is deels terrasvormig en deels vlak. U kampeert onder olijfbomen met om u heen alleen maar groene natuur en een prachtig vergezicht over de vallei van de Odelouca. Hier vindt u de ultieme rust zonder lawaai en een gemoedelijk sfeer. Regelmatig kunt u aan de tafel aanschuiven voor een lekkere maaltijd op het terras waar ook een drankje besteld kan worden en elke dag vers gebakken brood is. Ook het ontbijt kan verzorgd worden. Een klein winkeltje zorgt voor de eerste belangrijke levensbehoeften (geen verse waren). Voor vragen en tips over de omgeving staan we altijd klaar. We hebben een kleine bibliotheek en er zijn tijdschriften. In 2010 is er nieuw sanitair gebouwd, voorzien van alle gemakken en comfort. Voor overwinteraars is dit een geliefde plek.

Omgeving

Quinta de Odelouca ligt zeer centraal in de Algarve in een prachtige omgeving met oude authentieke dorpjes (3,5 km). De vallei werd al bewoond voordat onze jaartelling begon. U kunt genieten van de vele kleine cafeetjes en restaurantjes, de vriendelijke bevolking, de zon die bijna elke dag schijnt en de overweldigende natuur met ’s avonds een prachtige sterrenhemel. Het klimaat is in alle jaargetijden aangenaam door de invloeden van de Middellandse zee (35 km) en Atlantische Oceaan (55 km). De stranden zijn prachtig, ingeklemd tussen grillige rotspartijen. Aanraders om te bezoeken: Silves, Alte, Lagos, Monchique, Ferragudo, Sagres, Cabo São Vicente (de indrukwekkende en zuidwestelijkste punt van het Europese continent) en de vele prachtige stranden aan de zuid- en westkust.

Recreatiemogelijkheden

Er is een zwembad en er zijn direct vanuit de camping prachtige wandelingen te maken door het heuvelige landschap. De vallei zit vol met vogels: wielewaal, bijeneters, ijsvogeltjes, blauwe eksters, er zijn er te veel om op te noemen. De wilde bloemen en planten zijn overweldigend aanwezig in het voorjaar, waaronder vele orchideeënsoorten. Geniet van de Moorse feesten in Silves in de 2e week van augustus, de zigeunermarkten elke maandag of ga zwemmen met dolfijnen.
Het stuwmeer van de Odelouca ligt dichtbij, afhankelijk van de regen die er valt tussen de 100m. en 1km

Ook voor surfers is de Algarve een paradijs: kitesurfen in Portimão en bodyboard surfen aan de westkust (ook les). En voor wie gewoon niets wil doen dan is het heerlijk genieten met een boek onder de olijfbomen in de ultieme rust en stilte met alleen geluiden van de vogels en bijen (en natuurlijk het geklingel van de bellen van de geiten van Manuel, de herder) om u heen.

Wasmachine
Gehandicapt
Zwembad
WiFi

Seizoensopening

1 februari - 1 oktober

Camping informatie

Oppervlakte 2,5 Ha.
Aantal plaatsen 30
Gemiddelde grootte per plaats 120 m2.

Spreektalen

Netherlands United Kingdom Germany Portugal

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 22
Toiletten 7
Douches 6
Wastafels 6
Afwasplaatsen 2

Verhuur

Gîtes 1
Fietsenverhuur  

Extra's

Babyhoek
Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Betaalmogelijkheden

Contant

Contact Info

Bert & Thea
 
8375-215 São Marcos da Serra
Regio Algarve
 
: +351 282 36 1718
: www.quintaodelouca.com
: info@quintaodelouca.com

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN