Quinta das Cegonhas

Quinta das Cegonhas, een toeristisch projekt gelegen aan de voet van het natuurpark Serra da Estrela.  Quinta is landgoed. Bij de entree van de Quinta bevindt zich een "solar" is een antieke 17 de eeuwse woning. In deze woning bevinden zich de receptie, bar, bibliotheek en restaurant. Op de eerste verdieping zijn 2 kamers en 2 appartementen die verhuurd worden.
Het terras, zwembad (11-22 m) en de speelplaats bevinden zich aan de westzijde van het huis. De camping en het sanitair gebouw aan de achterzijde.
De camping ligt verspreid over verschillende terrassen te bereiken via een oprit links van het huis. Deze terrassen zorgen voor een enorme weidsheid met ruime uitzichten. De 50 kampeerplaatsen zijn ruim en niet afgebakend. Op de onderste terrassen bevinden zich de stroomkasten met 6 en 10 ampère, op alle terrassen bevinden zich waterpunten.  De boomgaard met nieuwe Europese eiken en parasol dennen, een terrein boven de camping, mag gebruikt worden om je hond uit te laten.

Het sanitair gebouw is gelegen op een lager deel van de camping waardoor je er als gast niet tegen aankijkt. Het is te bereiken via een verhard pad. Aan de buitenkant bevinden zich de toiletten en een aparte voorziening voor minder validen, tevens een afwasplaats met warm water. In het gebouw bevinden zich de douches en wastafels. Allen zijn voorzien van warm en koud water. Verder is er een koelkast met vriesvak voor de koelelementen en er is een wasmachine.
Er zijn diverse wandelingen te maken vanaf de Quinta. De kortste wandeling is 4 km., de langste 16 km. Er zijn ook diverse wandelingen te lopen door andere delen van het natuurpark. 

Omgeving

Er is een mogelijkheid om onder leiding van een gids te wandelen op hogere gelegen gedeelten van het natuurpark. Wandelingen zijn veelal te vinden op de app van Wikiloc en de app van manteigastrilhosverdes. Tevens is er een gedetailleerde 1/ 25000 wandelkaart te koop voor € 14,00. Vele wandelingen kunnen ook gefietst worden.
Iedere tweede zondag van de maand wordt er een wandeling aangeboden naar het dorp Folgosinho. Er is daar markt en je kunt er een hapje eten met de plaatselijke bevolking. Het Serra da Estrela natuurgebied leent zich ook uitstekend voor het maken van autotochtjes, het bezoeken van historische dorpjes zoals Linhares, Sortelha, Almeida. Een bezoek aan het archeologisch park Vila Nova de Foz Côa is zeer de moeite waard en is enkel op afspraak.

Extra informatie

Zodra er gasten zijn zijn we bereid om te koken. Het aantal keren per week is afhankelijk van het aantal gasten. Zomers is dat dagelijks.

Recreatiempgelijkheden

Buitenkeuken en BBQ plaats, zwembad gemiddeld geopend van 1/06 tot 15/09, trampoline en een tafeltennistafel

Nieuw: een massagesalon. Annie, een Engelse vrouw, biedt Hotstone massages aan op de Quinta. Een overheerlijke ontspannende massage van 1 uur voor €30,00. Twee wekelijks wordt er yoga aangeboden

We hopen in 2021 de sauna in gebruik te kunnen nemen.

Kortom een plezierige omgeving voor uw vakantie met uw familie en vrienden. We kijken uit naar uw bezoek.

U bent van harte welkom.

 

Wasmachine
Gehandicapt
Zwembad
WiFi

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Camping informatie

Oppervlakte 2 Ha.
Aantal plaatsen 50

Spreektalen

Netherlands United Kingdom Germany Portugal

Algemene voorzieningen

Stroomaansluitingen 9
Wateraansluitingen 3
Toiletten 9
Douches 9
Wastafels 9
Afwasplaatsen 4

Verhuur

Appartementen 2
Kamers 2
Tenten 2
Vakantiehuizen 1
Een houten POD  

Extra's

Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet
Een service plaats voor campers
Brood/ pizza´s en koekjes worden er gebakken in de nieuwe houtoven
Info gang met 5 vitrines gevuld met informatie over de regio

Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

Contact Info

Rieke Mariën en Gerard Duis
 
6290-122 Gouveia
Regio Serra de Estrela
 
: +351 23 87 45 886
: +351 964 887 625
: www.cegonhas.com
: cegonhas@cegonhas.com

Social Media

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor het allerlaatste nieuws op het gebied van rustiek kamperen en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wittwitter logo witfacebook witinstagram wityoutube wit

Rustieke sticker

RC150
Wilt u de nieuwe gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons uw adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

Tablets & Smartphones

TabletSmartphone
Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!
www.rustiekkamperen.com is opgericht op 1 september 2008 © Copyright BLU 2021. Design & Development by WEBDIEZAIN