shadow

Le Paroy

De camping

Een vroege wandeling, hoog boven een met ochtendmist gevuld dal. Ontbijten in de zon met uitzicht op de Morvan. Een fiets- of wandeltocht vanaf de camping, uitgezet door de Nederlandse eigenaren. En ’s avonds bij hen eten uit de eigen moestuin; wat op het menu bord staat, is overdag vers geplukt. Sinds de zomer van 2016 hebben de gastvrije nieuwe eigenaren van Le Paroy de goede naam die deze rustieke camping al jaren had extra glans gegeven. Rust en gemoedelijkheid zijn hier de trefwoorden.

De camping richt zich op de rustzoekende kampeerder. Daarom is het beleid om gezinnen met kinderen ( in de leeftijden van  2- 16 jaar) door te verwijzen naar campings in de omgeving die zijn ingericht op gezinnen met jongere kinderen.

De camping heeft 25 ruime kampeerplaatsen. Aan de rand van de camping liggen een aantal plaatsen met uitzicht. Voor de verhuur staat een vakantiehuis ter beschikking ( 4 – 6 personen). Het moderne sanitair gebouw heeft voorzieningen voor mindervaliden. Er is een zwembad, een visvijver en een gezellige huiskamer met televisie en open haard. De Wi-Fi is gratis. ’s Avonds worden op het terras of binnen verse maaltijden geserveerd.

De omgeving

In dit deel van Bourgondië vind je beboste heuvels, verstilde dalen en door heggen omzoomde landweggetjes. Een wandel- en fietsparadijs. Ook vissers komen hier aan hun trekken. In het noordwesten rijst het wat ruigere plateau van de Morvan op, naar het zuidoosten toe wordt het landschap weidser en maken de weilanden plaats voor wijngaarden.

Le Paroy ligt op een heuvel boven het dorp La Tagnière, zo’n 25 km ten zuiden van het historische streekcentrum Autun. La Tagnière is een van de kruispunten van de voies Celtes, 300 km aan oude Keltische (wandel)wegen. De Kelten (Galliërs) hebben meer sporen achtergelaten in het gebied, zoals de vesting Bibracte op Mont Beuvray, een fameuze archeologische vindplaats. De rijke Bourgondische cultuur zette haar stempel op de steden Dijon en Beaune, beiden op een uurtje rijden. De architectuur van de Abbaye van Cluny kan je ook waarderen zonder gelovig te zijn. 

Wie ervoor openstaat, kan dichtbij de camping innerlijke kracht opdoen in de Tempel van de 1000 Boeddha’s in Le Boulay, de grootste Boeddhistische tempel in Europa. 

Contact info

Gérard Broekman en Didi Denekamp

71190 Le Tagnière
Regio Saône et Loire

Telefoon  :  +33 3 855 459 27
Email  :  info@campingleparoy.com
Internet  :  www.campingleparoy.com

AdultOnly

Dit is een camping alleen voor volwassenen

Seizoensopening

1 mei - 30 september

Informatie
Oppervlakte   1,3 Ha.
Aantal plaatsen   25
Emplacent   125 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 25
Toiletten 4
Douches 4
Wastafels 4
Afwasplaatsen 3
Extra's

Zwembad

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France France
Verhuur
Vakantiehuis (4 - 6 pers.) 1
Iconen
Wasmachine Gehandicapt Zwembad Zwembad
Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.