shadow

Une Chance de la France

De camping

Wij, Monique en Branko, hebben een huis met 67 are terrein in het Noord-Franse gehucht ‘Le Tambourin’ (235 m) in de streek ‘Thiérache-Ardennaise’. We hebben daar inmiddels onze droomplek kunnen creëren: ‘Une Chance de la France!’ In onze chambre d’hôte en op onze mini-camping ontvangen we hondenliefhebbers, fietsers, wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers. Kleinschalig, betaalbaar en informeel. Een ongedwongen plek waar je kunt onthaasten, ontbijten, een boek kan lezen, een wijntje kan drinken, van de natuur kan genieten en een ‘menu du jour’ kunt eten. Onze gasten zijn welkom met of zonder hond(en). Op het volledig omheinde terrein mogen de honden los. De minimum leeftijd van onze gasten is 16 jaar.

De omgeving

De Thiérache is een streek in Noord-Frankrijk die zich uitstrekt tot in het departement Ardennen (08). Het is van oudsher een gebied waar veel gevochten is. De versterkte kerken in de omgeving herinneren hieraan. Het gebied is glooiend en verdeelt in diverse kleurenvakken: het frisse groen van de weides, de fel gele koolzaadvelden, de goudgele graanvelden en de donkergroene bosschages. De runderen staan met hun kalfjes in de wei en daarboven vliegt de buizerd. Une Chance de la France ligt ‘op de campagne’ en ons huis en terrein is verstopt in een bosrand. Dat geeft het terrein van bijna 70 are de nodige beschutting. Maar gelukkig zitten we niet opgesloten: vanaf het terrein heb je ook prachtig uitzicht!

Recreatie op de camping

Table d’hôtes
’s Ochtends is er broodservice en ‘s avonds is er de mogelijkheid om mee te eten en aan te schuiven bij de table d’hôtes. We houden rekening met je eetwensen en koken, op verzoek, ook graag vegetarisch. Je hebt echter ook de keuze te gaan dineren bij één van de vele restaurantjes in de omgeving.

Brocante

Van het voorjaar tot in het verre najaar worden er in de ons omringende dorpjes ‘brocantes’ georganiseerd. Dat zijn gezellige rommelmarktjes die vaak samen gaan met het jaarlijkse dorpsfeest. Maar ook in het eigen winkeltje van Monique kun je terecht voor leuke spulletjes. Van servies en stokbroodkasten tot tafeltjes en vazen. Zeker de moeite waard om eens rond te neuzen, misschien zit er wat voor je tussen…..

Contact info

Monique & Branko

Le Tambourin 3
08290 Rumigny
Regio Ardennen

Telefoon  :  +31(0)627361501
Email  :  info@unechancedelafrance.com
Internet  :  www.unechancedelafrance.com

Social Media

AdultOnly

Dit is een camping alleen voor volwassenen

Seizoensopening

1 april - 31 oktober

Informatie
Oppervlakte   67 are
Aantal plaatsen   4
Emplacement   100 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 4
Wateraansluitingen 1
Toiletten 2
Douches 2
Wastafels 1
Afwasplaatsen 1
Extra's

Broodservice
Ontbijtservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Caravans 1
Chalets 1
Kamers 3
Iconen
Zwembad AdultOnly
Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.