shadow

Jardin Josette

De camping

Jardin Josette is een kleinschalige natuurcamping met 8 plaatsen op een grond van bijna 5 ha. Door het weidse veld en de beperkte bezetting ontstaat er veel vrijheid en kan je een eigen plek kiezen en creëren. Er werden recent lokale aanplantingen gedaan die nog volop in hun groei zijn. Zij zorgen alvast voor wat gezellige hoekjes en ontluikende schaduw.

Je bent van harte welkom met je eigen tent, buske, caravan of camper. Indien je liever enkel je persoonlijke spullen inpakt, incheckt en in ontspanning gaat, dan kan dat in de Mongoolse yurt, reizende roulotte of 't retro caravanneke. We leven en bewegen mee op het ritme van de natuur. Als het donker is, is het hier ook donker. Er is geen elektrische verlichting op het kampeerterrein, wel in de gemeenschappelijke delen. Door de donkere nachten kan je hier heldere sterrenhemels zien en soms lijkt de maan wel een grote spot. Er is een schuur om in te schuilen, een zonnig terras en een grote grond om je uit te leven. Ga op ontdekking in het avonturenbos met zijn schaduwen en geheime gang of kom tot rust tussen de struiken en bloemen. Gevolgd door zomerse zonsondergangen en een stille nacht met heldere sterren.

In ’t winkeltje van de schuur worden tijdens de zomer enkele seizoensgebonden lokale producten aangeboden. Er staan dan frisse drankjes in de frigo, groentjes uit de moestuin worden vers geplukt en de kippen en eenden zorgen voor heerlijke verse eitjes. Regelmatig wordt er voor iedereen naar de warme bakker gegaan en ingespeeld op het moment serveren we een maaltijd op het terras. Naast het terras kan je dagelijks een kampvuur komen maken. De Franse buren komen weleens Franse chansons zingen... Gezellig! In de schuur zal bij koude dagen de heerlijke houtkachel worden aangestoken om jezelf of de natte spullen te warmen en drogen. Ideaal hierbij zijn een boekje en een spelletje, wat gezelschap en een drankje. Allemaal te vinden in de schuur.

Jardin Josette is een jonge groene plek op een oude boerderij. Op het domein proberen we alles zo ecologisch mogelijk aan te pakken en terug leven te geven. Hierbij krijgen we de hulp van loopeendjes, kippen, paarden, poezen, fruitbomen en struiken en nog een extra aangeplant voedselbos. Sfeerbeheer bij Jardin Josette bestaat uit het gebruik van ieders gezond verstand, ongedwongen, natuurlijke eenvoud en gast-vrijheid. Wees Welkom!

De omgeving

Jardin Josette is omgeven door uitgestrekte heuvellandschappen, verborgen valleien, avontuurlijke bossen en kronkelende wegen tussen de dorpen. Ideaal om te fietsen, wandelen, ademen, dromen en tot rust te komen. Donkere nachten, heldere hemels en zuivere lucht zijn hier inbegrepen. Onze oude boerderij bevindt zich in de streek van de Thiérache. De Thiérache staat bekend om zijn weids, groen en glooiend landschap, met daarin verscholen de dorpjes met hun bekende versterkte kerken. We bevinden ons net over de Belgische grens, naast de Franse Ardennen, op een uurtje boven Reims, de Champagnestreek.

Recreatie op de camping

Op de camping kan je vooral onthaasten, niets hoeft meer. We houden het bewust basic en eenvoudig. Wil je toch wat actie dan vind je in de schuur spelletjes, boekjes en een pooltafel. Buiten staat er een ping Pong tafel en werd er ook een kleine speel/fantasie-zone ingericht met schommel, omgevallen boom, trampoline en wie weet welke verrassing komt er nog? Er is een avonturenbosje voor de kleine maar ook de grote kinderen onder ons. Het maken van kampen lijkt me hier ideaal. De rest kunnen jullie helemaal zelf invullen, elkaar ontmoeten kan op het terras, in de schuur of gewoon onderweg op het domein.

Image

Contact info

Joske Kinnaer

Rue Mermoz 8
02360 Mont Saint Jean
Regio Aisne, Picardië

Telefoon  :  +33 78 11 81 216
Email  :  info@jardinjosette.com
Internet  :  www.jardinjosette.com

Social Media

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Informatie
Oppervlakte   5 Ha.
Aantal plaatsen   8  
Emplacement   200 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 1
Toiletten 2
Douches 2
Wastafels 3
Afwasplaatsen 1
Extra's

Geen extra's

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Caravans 2
Tipi's / Yurt's 1
Roulotte / Pipowagen 1
Iconen
WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.