shadow

Mas de la Fargassa

De camping

Kleine persoonlijke gezellige ecologisch vegetarische familie camping. Midden in de ruige bergnatuur aan een rivier met natuurlijke zwempoelen op 3 km van de Spaanse grens, kortom een paradijsje! Kleine Paardenboerderij met bergpaarden en vele andere dieren. Kampvuur in de avonden en gemeenschappelijke vegetarische maaltijden. Een zachte internationale commune sfeer waarin iedereen welkom is om mee te helpen. Naast onze Gîtes, verhuren wij in juli en augustus ook onze eigen complete ingerichte familie tenten. Kamperen met eigen tent is ook mogelijk met veel ruimte en privacy.

De omgeving

Mas de la Fargassa is een kleine paardenboerderij met 60 ha land op 600 meter hoogte vlak aan de Spaanse grens, in de pyreneen, op een uurtje rijden van de middellandse zee. Langs het huis loopt de rivier met diverse diepe natuurlijke zwempoelen uitgesleten in de rots en watervallen tot 20 meter! We hebben paarden, ezels, honden, poezen, geiten, kippen, konijnen... Met de paarden kunnen tochten gemaakt worden. De GR10 (de wandelroute van de Middellandse Zee naar de Atlantische kust)loopt over ons land en verder zijn er ontelbaar veel andere wandelroutes met de meest spectaculaire uitzichten. De Middellandse Zee is hier op goed 3 kwartier met de auto vandaan, met uitgestrekte zandstranden naar het noorden en de schitterende rotskust met vissersdorpjes en kleine baaitjes naar het zuiden. De Vallespir, onze hoofdvallei, bestaat uit een reeks van middeleeuwse marktdorpjes met vestingen en kloosters. Het Cataren gebied ligt op anderhalf uur met de auto. Uit eten kunt u plaatselijk in Amelie of Ceret of net over de grens waar u de Catalaanse keuken kunt proeven en verder bieden wij dagelijks de mogelijkheid om met ons mee te eten bij het kampvuur. Voor een uitgebreide indruk kunt u kijken op: www.lafargassa.com

Recreatie op de camping

Er kan heerlijk in de rivier die langs het huis gezwommen worden, er zijn kleine zandstrandjes voor de jongsten en grote watervallen voor hen die uitdagingen zoeken. Op Fargassa kun je heerlijk tot rust komen in de stille natuur. Er zijn prachtige bergwandelingen te maken met adembenemende vergezichten. Genieten van het aanbod aan georganiseerde (paarden) wandelingen en in de avond samenkomen met gelijkgestemden bij het kampvuur. Er zijn in de zomervakantie voor de kinderen veel speelkamaraatjes die elkaar kunnen ontmoeten op de grote trampolines. Kleine dieren ontbreken niet om het huis. De middellandse zee, stadjes en kasteeltjes zijn makkelijk berijdbaar, De hoge heilige berg De Canigou op eer uurtje rijden en ook de prachtige Spaanse steden Gerona en Barcelona behoren tot de mogelijkheden.

Contact info

Frauke Mantel

66110 Amelie les Bains
Regio Po

Telefoon  :  +33 468390115
    +33 978049131
Email  :  lafargassa@gmail.com
Internet  :  www.lafargassa.com

Social Media

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Informatie
Oppervlakte   60 Ha.
Aantal plaatsen   7  
Emplacement   200 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 6
Toiletten 4
Douches 4
Wastafels 2
Afwasplaatsen 4
Extra's

Broodservice
Ontbijtservice
1 Caravan / Mobile-home plaats

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France
Verhuur
Appartementen 4
Chalets 3
Kamers 2
Tenten 3
Tipi's / Yurt's 1
Vakantiehuizen 1
Iconen
Wasmachine
Betaalmogelijkheden

Contant
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.