shadow

Campismo Arco

De camping

Onze kleine gezellige camping ligt in het noorden van Portugal, in de buurt van Porto en Braga. Tenten, caravans en mobilehomes zijn welkom bij ons, maar wij zijn ook een motocamping. Gezellig kamperen in noord Portugal met zijn typische Portugese dorpjes, wandel- en fietsroutes. Onze camping heeft een capaciteit van 30 staanplaatsen met een prachtig zicht over het dal van Arco de Baúlhe. Wij hanteren geen afgebakende staanplaatsen waardoor onze kampeerders met een vrij gevoel in alle rust van hun verblijf kunnen genieten. Moeite bij het installeren van je camper of caravan? Wij helpen je graag installeren op je plekje! Sanitair blok met wc's & gratis verwarmde douches - Zwembad met apart gedeelte voor de kleinsten - Honden toegelaten, maar wel graag aan de leiband - Gratis wifi ter beschikking aan het hoofdgebouw - Mogelijkheid tot gebruik van onze wasmachine - Op 150 meter van de dorpskern met winkels, supermarkten, bakkers, slagers, ... - Tal van gezellige restaurantjes met Portugese specialiteiten op wandelafstand van de camping

De omgeving

Guimarães ligt op een 30-tal kilometer van Campismo Arco. Guimarães is de voormalige Portugese hoofdstad waar de eerste koning gekroond werd. Guimarães werd in 2012 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa en het historische centrum van Guimarães werd in 2001 door de UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen. Kortom, een leuke stad met veel bezienswaardigheden, zeker een aanrader om eens een bezoekje aan te brengen. In de stad Braga kan je het bedevaartsoord Bon Jesus do Monte met de Elevador do Bom Jesus bezoeken. Een oude stad bekend vanwege de vele kerken en kathedralen. Voor voetballiefhebbers is een bezoek aan het mooie voetbalstadion zeker een must. Porto ligt op een 85-tal kilometer van Campismo Arco en is een bruisende stad met vele bezienswaardigheden. Het charmante stadcentrum, de ijzeren brug van Porto en de keuze aan restaurants en bars zullen je zeker bekoren! Natuurpark Alvao: Een bosrijke omgeving en authentiek dorpje met leistenen daken en muren vind je hier terug. Je kan het Alvao natuurpark bezoeken met zijn 70 vierkante kilometer aan prachtige natuur. Je kan er een van de hoogste watervallen van Europa bewonderen, en verschillende bedreigde vogel- en diersoorten ontdekken.

Recreatie op de camping

Op 500 meter van Campismo Arco bevindt zich een bewegwijzerde fietsroute van 42 kilometer doorheen het prachtige landschap van deze streek. De fietsroute vertrekt in Arco de Baúlhe en komt aan in Amarante. Meer informatie over de fietsroute en navigatie tot aan het startpunt is bij ons te verkrijgen. Wil je er te voet op uit trekken, dan kunnen we je verschillende wandelroutes aanbieden in de buurt rond Arco de Baúlhe. We voorzien je van een wandelplan met routes die je kan volgen, met start- en aankomstpunt. Voor sommige van onze routes ga je wel de wagen nodig hebben om aan het vertrekpunt te geraken.

Image

Contact info

Geert Bosmans

R. do Arco de Baúlhe 29
4860-067 Lugar das cruzes
Regio Minho

Telefoon  :  +35 1968176246
Email  :  campismoarco@hotmail.com
Internet  :  www.campismo-arco.com

Social Media

Seizoensopening

5 april - 30 september

Informatie
Oppervlakte   2,8 Ha.
Aantal plaatsen   25  
Emplacement   40 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 35
Wateraansluitingen 6
Toiletten 4
Douches 4
Wastafels 1
Afwasplaatsen 1
Extra's

Mogelijkheid legen chemisch toilet

Spreektalen
Netherlands France
Verhuur
Trekkershutten 2
Vakantiehuizen 1
Iconen
Wasmachine Zwembad Wasmachine Wasmachine WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.