shadow

Camping Odelouca

De camping

Quinta de Odelouca is een rustige natuurcamping tussen de uitlopers van de Serra de Monchique en de Serra do Calderão, met een prachtig coulisselandschap.

Vanaf 2023 zijn wij een camping alleen voor volwassenen(adults only 18+)

De camping is deels terrasvormig en deels vlak. U kampeert onder olijfbomen met om u heen alleen maar groene natuur en een prachtig vergezicht over de vallei van de Odelouca. Hier vindt u de ultieme rust zonder lawaai en een gemoedelijk sfeer. Op het terras kunt u van een drankje genieten. We hebben geen winkeltje maar wel etenswaren op voorraad. Restaurants zijn op loopafstand (2 km) te vinden.  Voor vragen en tips over de omgeving staan we altijd klaar. We hebben een kleine bibliotheek en er zijn tijdschriften. Het sanitair is voorzien van alle gemakken en comfort. Voor overwinteraars is dit een geliefde plek.

De omgeving

Quinta de Odelouca ligt zeer centraal in de Algarve in een prachtige omgeving met oude authentieke dorpjes (3,5 km). De vallei werd al bewoond voordat onze jaartelling begon. U kunt genieten van de vele kleine cafeetjes en restaurantjes, de vriendelijke bevolking, de zon die bijna elke dag schijnt en de overweldigende natuur met ’s avonds een prachtige sterrenhemel. Het klimaat is in alle jaargetijden aangenaam door de invloeden van de Middellandse zee (35 km) en Atlantische Oceaan (55 km). De stranden zijn prachtig, ingeklemd tussen grillige rotspartijen. Aanraders om te bezoeken: Silves, Alte, Lagos, Monchique, Ferragudo, Sagres, Cabo São Vicente (de indrukwekkende en zuidwestelijkste punt van het Europese continent) en de vele prachtige stranden aan de zuid- en westkust.

Recreatie op de camping

Er is een zwembad en er zijn direct vanuit de camping prachtige wandelingen te maken door het heuvelige landschap. De vallei zit vol met vogels: wielewaal, bijeneters, ijsvogeltjes, blauwe eksters, er zijn er te veel om op te noemen. De wilde bloemen en planten zijn overweldigend aanwezig in het voorjaar, waaronder vele orchideeënsoorten. Geniet van de Moorse feesten in Silves in de 2e week van augustus, de zigeunermarkten elke maandag of ga zwemmen met dolfijnen.
Het stuwmeer van de Odelouca ligt dichtbij, afhankelijk van de regen die er valt tussen de 100m. en 1km

Ook voor surfers is de Algarve een paradijs: kitesurfen in Portimão en bodyboard surfen aan de westkust (ook les). En voor wie gewoon niets wil doen dan is het heerlijk genieten met een boek onder de olijfbomen in de ultieme rust en stilte met alleen geluiden van de vogels en bijen (en natuurlijk het geklingel van de bellen van de geiten van Manuel, de herder) om u heen.

Image

Contact info

Bert & Thea

8375-215 São Marcos da Serra
Regio Algarve

Telefoon  :  +351 282 36 1718
Email  :  info@quintaodelouca.com
Internet  :  www.quintaodelouca.com

AdultOnly

Dit is een camping alleen voor volwassenen

Seizoensopening

1 januari - 30 juni

Informatie
Oppervlakte   2,5 Ha.
Aantal plaatsen   30  
Emplacement   120 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 22
Toiletten 7
Douches 6
Wastafels 6
Afwasplaatsen 2
Extra's

Babyhoek
Mogelijkheid legen chemisch toilet

Spreektalen
Netherlands United Kingdom France France
Verhuur
Geen verhuur  
Iconen
Wasmachine Gehandicapt Zwembad WiFi WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.