shadow

Moinhos do Dão

De camping

Moinhos do Dão, ofwel Molens aan de Dão, is een terrasvormige quinta gelegen in het groene dal van de de Dão rivier en dicht bij de historische stad Viseu. Vakantie op Moinhos do Dão is o.a.: lekker luieren in een hangmat bij ons strandje, zwemmen in de Dão, wandelen door het historische binnenland van Portugal, lekker eten in ons restaurant of een van de vele restaurantjes in de omgeving, slenteren over de weekmarkt of door het oude centrum van Viseu of dagtochtjes maken naar het strand of de bergen.
Heeft u vragen over een verblijf bij ons? Wij horen graag van u!

Moinhos do Dão had vroeger 7 draaiende molens die het graan maalden voor de dorpen in de omgeving. Het water uit de rivier leverde de kracht om de molenstenen in de molenhuisjes te laten draaien. Op het terrein vind je daarom nog veel elementen die verwijzen naar het vroegere gebruik. De overwoekerde terrassen zijn hersteld, zodat ruimte ontstond voor tenten en blokhutten. In en rondom de molenaarswoningen werden verschillende gastenverblijven ingericht en er is een badhuis gebouwd. Voor o.a. enkele lampen en een oplaadstation (voor bv. telefoons) winnen we elektriciteit uit een zelf ontwikkelde waterkrachtmolen, aangevuld met zonnepanelen. Het terrein en de gastenverblijven worden sfeervol verlicht met solarlampjes en kaarsen.

Door de uitbundige vegetatie, de historische elementen, de terrasvorm, de ligging aan de rivier, de karakteristieke en kleurrijke gastenverblijven, de veelzijdige kampeerplekken, etc. is de Moinhos do Dão een zeer markante vakantieplek. Onder de vijgenboom, bij het geluid van de kabbelende rivier, worden drie keer per week de lange tafels gedekt voor een heerlijk diner met o.a. veel producten uit onze eigen tuin en natuurlijk Dão wijn. Wij verkopen ook verse onbespoten groenten en kruiden uit onze tuin

Voor kampeerders zijn er ruime, schaduwrijke plaatsen dicht bij de rivier, op de wat hoger gelegen terrassen of op het eilandje. U vindt bij ons bijzondere, soms afgelegen, plekken. Voor het 'echte' kampeergevoel! (veel privacy). Olijf- en mimosabomen en wijnranken bieden in de zomer de nodige schaduw. Er is voldoende ruimte tussen de tenten. Auto's worden geparkeerd op een aparte plaats. Kleine campers of vouwwagens kunnen ook bij ons terecht: auto's met caravan en grote campers echter niet. Er zijn geen speciale voorzieningen voor campers. Onderin de Molenaarswoning is een zgn. 'koele ruimte' (opslagruimte), waar kampeerders etenswaren en drank koel kunnen bewaren. Op het terrein is een badhuis met (gratis) warme douches voor de kampeerders.

De omgeving

Op loopafstand liggen o.a. een middeleeuws klooster ("Convento"), dat nu in gebruik is als boerderij en wijnopslag, en enkele rustige dorpjes. Zoals Tibaldinho, waar twee cafeetjes/minimercado's zijn: vaste pleisterplaatsen voor ons en onze gasten. U kunt hier terecht voor een drankje en dagelijkse boodschappen. Op 10-15 km. liggen Mangualde en Viseu, twee interessante steden met vele winkels en voorzieningen. Beiden bereikbaar per eigen auto, bus (bovenaan de weg) en evt. te voet. Op dinsdag is er een grote markt in Viseu. De regio is niet toeristisch, maar heeft een grote varieteit aan natuur, cultuur en historie. Het Dão-dal telt o.a. vele wijngaarden; daarnaast ligt het ruige Serra da Estrela-gebergte met de hoogste top van Portugal (Torre: 1.993 mtr.). Het gebied kent vele oude dorpjes en de rivieren en beekjes hebben hier nog de vrije loop. Ook goed te doen als dagtrip: Atlantische kust bij het gezellige plaatsje Aveiro en de oude universiteitsstad Coimbra.

Recreatie op de camping

Aan een van de oevers van de rivier is een natuurlijk, zonnig zandstrandje, zodat er heerlijk gezwommen kan worden. Of pak onze Canadese kano voor een tochtje naar bv. de 'stepping stones' (een zeer oude oversteekplaats via grote stenen) of het stuwmeertje. In de nabije omgeving is ook een groot stuwmeer met diverse recreatiemogelijkheden. In het naburige Alcafache zijn ook leuke zwemmogelijkheden in de rivier en u vindt er de 'Termas de Alcafache' (Spa Termal). De schitterende Atlantische stranden (met ruige branding) liggen op circa 1,5 uur rijden.

Wij hebben een uitgebreid wandelprogramma (met beschrijvingen en kaart) met korte en lange wandelingen in de directe omgeving of in Serra da Estrela en Serra do Caramulo. Onze wandelgidsen trekken er ook regelmatig op uit (met jong en oud). In de zomer kan er buiten getafeltennist worden en zijn er speciale activiteiten t.b.v. kinderen. Er is een speciale 'kinderhoek' met spelletjes en boeken. Feitelijk is het terrein zelf één grote speeltuin.

Contact info

Freya van Dien

3530-071 Fornos da Maceira Dão
Regio Santa Marinha

Telefoon  :  +351 232 610 586
Email  :  info@moinhosdodao.org
Internet  :  www.moinhosdodao.org
Seizoensopening

1 januari - 31 december

Informatie
Oppervlakte   2 Ha.
Aantal plaatsen   10  
Emplacement   25 m2
Voorzieningen
Wateraansluitingen 2
Toiletten 4
Douches 3
Wastafels 3
Afwasplaatsen 2
Extra's

Broodservice
3 avonden per week restaurant
Verkoop van groenten en kruiden uit eigen biologische tuin.
Dinerservice

Spreektalen
Netherlands United Kingdom France
Verhuur
Appartementen 5
Kamers 4
Chalets 1
Gîtes 7
Vakantiehuizen 1
Iconen
Wasmachine Wasmachine WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.