shadow

Can Banal Rural

De camping

Met de leuze: “minder is meer” en “kom zoals je bent” bieden wij onze gasten al meer dan 25 jaar een eenvoudige, bescheiden camping aan waar gastvrijheid en respect voor onze leefomgeving hand in hand gaan. Onze camping biedt plaats voor max 250 personen, verspreid over meer dan 50 percelen, dit op een gebied van meer dan 6 ha. Nagenoeg alle plekken hebben ten opzichte van elkaar zoveel afstand dat maximale privacy gewaarborgd is. Tevens zijn er op het terrein veel grote bomen, zodat de schaduw de overhand heeft. Dit is in het warme Spanje geen overbodige luxe.

Sinds kort kunnen wij onze gasten in het hoofdgebouw, (een oude boerderij) ook een aantal appartementen van verschillende stijlen en afmetingen aanbieden.

Op het kampeergebied is géén licht- en geluidsvervuiling, er mogen géén auto's rondrijden (alleen lossen en laden bij aankomst en vertrek)

Can Banal beschikt over een prachtige en historisch interessante omgeving waarin allerlei activiteiten mogelijk zijn: wandelingen van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad, mét of zonder gids, mountainbiken (fietsverhuur mogelijk), paardrijden, berg klimmen of abseilen en het maken van culturele en gastronomische trips. In het hoogseizoen (juli augustus) is er van alles te doen op de camping, we hebben muziekavonden, kinderactiviteiten overdag en s' avonds, een kinderbadje; we hebben een restaurant waar 5x per week maaltijden worden aangeboden: vlees, vis en vegetarisch.

We hebben wat rundvee dat in de omliggende bossen van het 80 ha grote landgoed graast, Catalaanse ezels en nog wat kleine huisdieren.

De omgeving

De Garrotxa staat bekend als een “groene” landstreek (comarca) Waarin véél natuur, prachtige romaanse dorpjes en een zeer goede gastronomie. Dikwijls zijn de restaurants gelegen op prachtige plekken, in alle prijs- en kwaliteitsklassen is er aanbod. De horecaprijzen liggen flink onder het Nederlands niveau. Vanuit onze camping kunt u dagtochtjes maken naar plaatsen als Olot, Ripoll, Vic (met een prachtig museum over romaanse kunst) Figueres (Dali! ) U kunt zowel naar de kust als naar het andere uiterste: het hooggebergte, beide goed in één dagtocht te doen.

De camping beschikt niet over een zwembad ( Al kunnen de kinderen zich wél vermaken in een eenvoudig kinderbadje van 6 m doorsnee ) maar er zijn zwem-mogelijkheden te over:

Dorpszwembad op 2km,
Vele natuurlijke zwemplekken in een straal van 10 km
Het prachtige meer van Banyoles op 20 km
De Middellandse zee op 50 km.

De geologie mag niet vergeten worden: op 6 km afstand komt u in een vulkanisch gebied, waarin u allerlei verschijnselen van recent vulkanisme kunt bewonderen.

Ten overvloede: natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de grote aantallen vogels, vlinders en planten zoals orchideeën Op de camping alleen al staan zo'n 30 soorten!

Dagje uit?

Men kan, mits vroeg vertrokken, Barcelona in een dagtrip bezoeken, al raden wij aan om dit in twee dagen te doen. Wij hebben goede tips om dit zo economisch en stress-loos mogelijk te kunnen doen.

Contact info

Stendert Dekker & Maria Tamayo

17855 Montagut i Oix
Regio Girona

Telefoon  :  +34 972 687 681
Email  :  info@campingcanbanal.net
Internet  :  www.campingcanbanal.com

Social Media

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Informatie
Oppervlakte   6 Ha.
Aantal plaatsen   50  
Emplacement   150 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 9
Wateraansluitingen 7
Toiletten 11
Douches 9
Wastafels 10
Afwasplaatsen 5
Extra's

Babyhoek
Broodservice

Spreektalen
Netherlands France United Kingdom France France
Verhuur
Appartementen 4
Tenten 10
Fietsenverhuur  
Iconen
Wasmachine Gehandicapt WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling
Visa
Bankoverschrijving

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.