shadow

Venjans Camping

De camping

Venjans camping is een camping midden in de natuur, aan een groot meer. Rust, stilte ,openheid en kleinschaligheid zijn de sleutelwoorden van de camping, naast de mogelijkheid om actief te zijn in de natuur. Niet al te oude kinderen zijn welkom en kunnen zich goed vermaken, zowel op de camping als rondom de camping. De camping is relaxed van sfeer. De camping heeft een aantal stugas voor de verhuur en een deel van het grote huis op de camping is beschikbaar voor de verhuur. Een gedeelte van de camping heeft grote plekken onder de bomen (met stroom) en een deel van de plekken liggen op een wat opener veld. De plekken zijn ruim en deels zelf uit te zoeken! Zo kan je met uitzicht op het meer staan, of meer beschut. Vanaf alle plekken op de camping is het meer wel zichtbaar! De camping wordt aan de ene kant begrenst door een groot meer en aan de andere kant door het bos. De indeling van de camping is over het algemeen informeel, zowel de plaatsing van de huisjes als de plekken. Op de camping zijn vijf stugas te vinden, één aan het meer, één bijna op het meer, twee met uitzicht op het meer en één in de oude receptie. De voormalig jeugdherberg wordt ook deels verhuurd, hier zijn drie slaapkamers en drie badkamers te vinden! De camping is ook in de winter te bezoeken, maar dan in de sneeuw! Er is ruimte voor caravans, campers en uiteraard tenten.

De omgeving

Rondom de camping liggen rivieren, een groot meer en een groot (bos) natuurgebied. Naast de camping ligt het gemoedelijke dorpje Venjan (300 inwoners) met een supermarkt, een museum, een zwembad en een bowlingbaan. Op circa een half uur afstand ligt Mora en nog iets verder ligt Falun (kopermijnstad). In de omgeving is zowel veel natuur als cultuur te vinden. Ook liggen in de omgeving diverse watervallen (in de winter bevroren), een sprookjespark voor kleinere kinderen, fietsen op een treinspoor en andere leuke uitstapjes. In de omgeving is vaak ook veel wild te zien, elanden, rendieren, bevers en andere dieren!

Recreatie op de camping

Vanaf de camping kan je suppen, kanoën en varen. Dit kan zowel op het meer als op de rivier. Het is mogelijk om stroomafwaarts afgezet te worden en te eindigen op de camping! Op het meer kan uitstekend gevist worden! Tevens kan er vanaf de camping gewandeld, gehiked en gemountainbiked worden. Zwemmen kan ook in het meer en in het kleine zwembadje. Voor alle activiteiten geldt dat er diverse routes beschikbaar zijn. Eventuele meerdaagse tochten zijn ook in overleg beschikbaar, de auto/camper/caravan kan dan bijvoorbeeld op de camping blijven. In overleg met de eigenaren kan dan samen gekeken worden naar de beste vorm en spullen (die ook eventueel op de camping aanwezig zijn). Op het meer vaart in het hoogseizoen een oude stoomboot, vanaf de camping kan je opstappen! In het bos kunnen bessen geplukt worden en zijn vele paddenstoelen. Gewoon relaxen op de camping is een mooi doel op zich! In de winter kan er vanaf de camping gelanglauft worden, sneeuwhikes gemaakt worden of gewoon van de sneeuw genoten worden. Nabij ligt een groot skigebied, zijn er hondensleetochten mogelijk en ook sneeuwscootertochten. De eigenaren kunnen helpen bij het regelen hiervan! Op het dan bevroren meer kan ook geschaatst worden! In de receptie is er de mogelijkheid tot het vinden en lezen van boeken, er is een pooltafel, een airhockey tafel en andere speelelemten.

Contact info

Joram van Otterloo

Moravägen 30
792 93 Venjan
Regio Mora

Telefoon  :  +4625062310
Email  :  info@venjanscamping.se
Internet  :  www.venjanscamping.se

Social Media

Seizoensopening

1 januari - 31 december

Informatie
Oppervlakte   3 Ha.
Aantal plaatsen   70  
Emplacement   140 m2
Voorzieningen
Stroomaansluitingen 25
Toiletten 6
Douches 6
Wastafels 8
Afwasplaatsen 4
Verhuur
Appartementen 1
Tipi's / Yurt's 2
Trekkershutten 2
Vakantiehuizen 2
Spreektalen
Netherlands United Kingdom France
Extra's

Babyhoek
Broodservice
Mogelijkheid legen chemisch toilet
Lozen vuilwatertank, extra binnenruimte met keuken en eettafels, wasmachine en droger aanwezig, twee grilhutten, kleine kiosk in receptie met wat eten , en drinken. In zomerseizoen wordt er (schep)ijs verkocht, er is een klein voetbalveldje, een strand, klein zwembadje, steigers, wat kleine speelvoorzieningen voor kinderen

Iconen
Wasmachine Gehandicapt Zwembad
Wasmachine Wasmachine WiFi
Betaalmogelijkheden

Contant
Pinbetaling

 

Betekenis van de iconen
 Wasmachine Een zwembad op de camping
Wasmachine Natuurlijk zwemwater in de buurt
   

 

 Wasmachine Lid van Rota de Portugal
Wasmachine Niet of minder geschikt voor caravans
Wasmachine Honden zijn niet toegestaan
Wasmachine Verwarmde sanitair voorzieningen
   

 

Wasmachine Draadloos internet(WiFi) beschikbaar
Wasmachine Camping alleen voor volwassenen
Wasmachine Voorzieningen voor minder validen
Wasmachine Er is een wasmachine aanwezig
   

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.