Roadtrips 2016 (3) Op bezoek bij Domaine de Longat

Roadtrips 2016 (3) Op bezoek bij Domaine de Longat

Na het bezoek aan les Gandins ging ik verder zuidwaarts... De bedoeling was een tour te maken met een rondje Spanje onder Madrid door. Omdat het weer nog erg goed was kon ik op heenweg mooi ook nog flink wat campings in Frankrijk meepikken. De A75 onder Clermont vind ik altijd een fijne weg om naar het zuiden te rijden. Veel minder druk, een mooi landschap en ook nog eens bijna helemaal gratis! Je betaalt alleen voor de brug bij Millau maar die investering is zeker de moeite waard. De vroegere rommelige route door Millau duurt een uur langer en de tocht naar en over de brug vind ik iedere keer weer een belevenis. Maar zo ver was ik nog niet, eerst een stop bij Louis van Domaine de Longat. Deze rustige camping ligt net buiten het dorp St. Germain de Lembron, zo'n 10 km onder Issoire. Je arriveert op het kampeerveld: sappig groen gras met een weids uitzicht over de Auvergne met in de verte de toppen van de Livradois. Je zit hier op 450 meter hoogte. De krasse eigenaar Louis is al meer dan 40 jaar in Frankrijk en woont in een klein kasteel (uit 1500) bij de camping en klust nog volop. Herenhoeve is trouwens een betere benaming want er wordt ook nog geboerd op het omliggende terrein van 50 ha. Longat is eenvoudig opgezet, ook het sanitair, en geschikt voor kampeerders op zoek naar eenvoud en rust maar ook zeer handig voor doorreizigers. Je zit zo weer op de grote weg. We maakten een wandelingetje over het ruime terrein waar nog wat verrassend mooie kampeerplekjes tevoorschijn kwamen achter het groen. Allemaal met uitzicht! Deze camping staat op onze site en in de Frankrijk gids. 

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.