Roadtrips 2016 (4) Op bezoek bij le Clôt

Na mijn bezoek aan Longat schoot ik de A75 weer op om even een flink stuk op te schieten. De bedoeling was om die middag een snel kijkje te nemen op le Val Fleuri, (de eigenaresse was er niet) en daarna als dagafsluiter op bezoek te gaan bij le Clôt. Hiervoor ging ik na de altijd indrukwekkende "Viaduc de Millau" meteen rechtsaf over de D999 richting St. Affrique en boog vervolgens af richting Lacaune. Dit is een mooie weg en een goede keus als je geen zin hebt om alles over de snelweg te doen maar uiteraard kost het flink wat meer tijd. Maar mijn line of work verplicht me om veel over kleine weggetjes te rijden en ik vind het meestal erg leuk omdat je zoveel meer ziet onderweg. De irritatie over een occasionele stinkende vrachtwagen of een boerenkar moet je dan op de koop toenemen! Net voor Lacaune vond Mr. Garmin het ook opeens grappig om me door de allerkleinste weggetjes om Lacaune heen te sturen. Dit ging iets te ver! Je wilt wel een keer aankomen.... Mijn gezonde wantrouwen tegen die dingen was weer eens gerechtvaardigd. Le Clôt ligt hoog (700 m) op de berg net buiten Lacaune en bij de buurtschap Les Vidals. Ik werd al opgewacht door Walther en Lidewijde om een wandeling te maken over de camping. Al 800 jaar geleden werd hier door de Kelten gekampeerd en een fraaie Dolmen op het terrein herinnert daar nog aan. Nu kun je een mooi plekje zoeken op terrassen in groene inhammen die tegen de steile helling zijn gemaakt. Er is ruim uitzicht. Op de camping is ook een restaurant dus je hoeft de berg niet af als je niet wilt koken. Le Clôt is een mooie rustieke camping waarbij de drie lieve en nieuwsgierige ezels van de eigenaren nog aan de landelijke sfeer bijdragen! We hielden ook nog even wat camping eigenaren praat zoals "hoe kom je van je mollen af" en die dag zat er al weer op! 492 km achter de wielen en 4 campings bezocht. Nog even naar beneden rijden en voor het gemak slapen in hotel "Relais de Fusiès" in Lacaune. Beetje vergane glorie, maar dat schijnt standaard te zijn bij plaatsen die op "les bains" eindigen!

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.