Roadtrips 2018 (17)

Roadtrips 2018 (17)

In september maakte ik nog een mooi motortripje waarbij ik nog drie rustieke campings bezocht. Eerst vlug via de mooie A89 richting Gimel Les Cascades. Dit had een nostalgische reden, mijn reisgenoot ging hier als kind altijd naar de camping aan het meer en wilde weer eens gaan kijken. Helaas was deze camping dicht maar er gingen geruchten dat ie weer geopend zou worden. Dat zou een goed idee zijn, de ligging bij het meer is geweldig! Via een mooie rit langs Rocamadour bereiken camping Le Rêve. Nieuwe eigenaars Richard en Lucile kozen na carrières in Bretagne voor een campingleven in de Lot! Het is een fijne, groene en rustige camping en we nemen ons intrek in een chaletje. Elke avond wordt er een nieuw menu gekookt, handig voor motorrijders die geen kookspul bij zich hebben!

D9814ED5 87E9 4931 947F FB7B73B4C4AB

De volgende dag maak ik zelf een mooi ritje naar Moulin de Laborde, een andere rustieke partner van ons. Meer nostalgie! Onderweg bezoek ik het dal in de Dordogne waar ik besloot dat ik ooit een huisje in Frankrijk zou hebben… Ik snap het gevoel nog steeds, wat mooi is het hier en wat een mooie huizen! Ook op Laborde ben ik in 1996 al een keer geweest met de motor. Het is nog steeds een fijne, maar ook gezellige camping in dit prachtige gebied en ook nog steeds in handen van de Nederlandse familie van Bommel.

A3FDFC2C 82CC 4F3C AEAA 7CEE8F8238F3

De dag erna een lange rit naar de kust waar we tussen de wijnvelden op Chez Gendron neerstrijken. Ook daar treffen we een comfortabel chalet met eigen “frontporch” en eigenaresse Aletta heeft heerlijke koude biertjes in de bar. Het is er nog lekker druk en sfeervol. Niet gek, het is nog steeds over de 30 graden en deze camping ligt ook niet ver van de noord-zuid routes in West Frankrijk.

3E0A8C0B 150D 4615 BFC4 6BFFC59BC322

De volgende dag is het helaas wel regenachtig weer en via het indrukwekkend trieste (het weer past er bij) Glane sur Oradour rijden we in 2 dagen naar huis, waarbij gelukkig de laatste dag weer zonovergoten!

F68BE550 6B8C 44FB ABC6 59D3F1B941D8

 

 

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.