Te Koop: Domaine le Poteau in de Gers (FR)

Te Koop: Domaine le Poteau in de Gers (FR)

Van de eigenaars van deze fraaie rustieke camping kreeg ik bericht dat zij willen verkopen. Neem AUB direct met hen contact op, de gegevens staan onderaan. Deze camping is te vinden op onze site, app, beursbrochure en in onze Frankrijk gids. De prijs is € 395.000

Inleiding:
Domaine Le Poteau, winnaar van de 2020/21 Franse Camping van het Jaar, is een prachtige, kleine camping gelegen in het schitterend departement van Gers in het zuidwesten van Frankrijk, halverwege tussen Bordeaux en Toulouse in. Het bevindt zich boven op een heuvel, met uitzicht op wijnstokken, oerbossen en het plaatselijke dorp met zijn oeroude kerktoren. Gers is uniek, bekend vanwege zijn glooiende heuvels, oerbossen, kronkelende weggetjes en schitterende Middeleeuwse ‘bastide’ dorpjes en stadjes. Het is natuurlijk ook de regio van Armagnac en op het gebied van gastronomie wordt het zeer hoog aangeschreven.

Wij kwamen toevallig deze regio tegen en waren op slag verliefd. Het heeft zo veel te bieden, zowel voor bewoners als toeristen. In de 7 jaar dat wij hier zitten, hebben wij een zeer loyaal klantenbestand opgebouwd. Vele gasten keren regelmatig terug en zeggen zij ‘dat het voelt alsof wij weer thuis zijn’. Diegene die de camping overneemt zal zeker ook baat hebben bij deze loyaliteit; een aanzienlijk hoeveelheid terugkerende business, een gezond vooruitzicht qua boekingen, en een uitstekende reputatie met voortreffelijke online recensies.

De camping en chalet:
De camping heeft een vergunning voor 25 plaatsen. De hoofd, ‘bovenste ’terrein, bevat 12 grote, vlakke plaatsen, zowel als een nieuwe 3-kamer chalet. De voorzieningen op de camping zijn gemoderniseerd tot een zeer hoog niveau; er zijn 3 douches, en wasruimte en 4 toiletten, allemaal in aparte hokjes. Wij hebben ook een lagergelegen terrein dat wij promoten als “Iets Wilder Kamperen”; deze plek heeft ook zijn eigen toiletblok.

Le Poteau trekt mensen aan die verliefd worden op het ontspannende en gastvrije gevoel van de camping en de eigenzinnigheid en authentieke karakter van Gers. In de zomermaanden bieden wij een zere populaire avondmaaltijd aan die wij normaal gesproken serveren in een overdekt gebied van onze boomgaard. Deze avonden zorgen voor dat de gasten kunnen elkaar ontmoeten, bijkletsen en hun verhalen delen. Levenslange vriendschappen ontstaan en wij hebben nu een gevestigde groep van loyale klanten/vrienden die elkaar jaarlijks hier ontmoeten.

Oorspronkelijk was Le Poteau een kleine boerderij met vee en een wijngaard. Er is een woning en verschillende bijgebouwen. De 4-kamer woning heeft een aanzienlijk renovatie ondergaan. De elektra en de leidingen zijn volledig vervangen in 2018. Er is muur- en dakisolatie aangebracht. De keuken, badkamer en vloer (hoofdzakelijk van eik en travertine) zijn nieuw en de nieuwe dubbele tuindeuren van glas zijn met de hand gemaakt. Het is een zeer energiezuinig huis. ’s Winters is het erg gezellig en warm door de efficiënte houtkachel. En in de zomer, dankzij de isolatie, en een groot overdekt terras, blijft het huis aangenaam koel. Hoewel het huis aan de camping grenst, is de tuin goed afgeschermd en u wordt daar niet gestoord. Het natuurstenen terras, met uitzicht op een wijngaard, is een extra troef. Het ligt apart van de camping en is een heerlijke plek om te eten en om vrienden te ontvangen.

De bijgebouwen hebben ook op verschillende manieren een ander functie gekregen. De meesten hebben een volledig nieuw dak. De toiletten en douches worden gehuisvest in een paar van de gebouwen. In een ander bijgebouw hebben wij een professionele keuken die in 2021 volledig is gerenoveerd met roestvrij staal. Er is ook een washok, een opslag schuur, een schuur voor de trekker, en een ander bijgebouw dat fungeert als werkplaats. Er zijn nog een paar andere bijgebouwen met potentie, allemaal in redelijke staat. En wij zijn nu nog
bezig met een plek waar er binnen kan worden gegeten en evenementen kunnen worden gehouden.
De site heeft ook een hele goede website en boekingssysteem.
Inkomstbronnen:
• Kampeerplaatsen
• Chalet (geboekt tot en met april 2027)
• Avondmaaltijd
• Alcoholvergunning
• Brood service
Potentie:
Het is een goed gevestigd bedrijf met goede inkomen. Hoewel wij de winst in 7 jaar tijd al hebben vervijfvoudigd, blijft er nog veel ruimte over voor verdere toename in de toekomst. Wij hebben bewust gekozen om Le Poteau te rennen als een ‘lifestyle business’, met de focus op waar wij zelf van genieten, waar wij trots op kunnen zijn en waar wij baat bij hebben van het leven in een schitterende deel van de wereld. Meer focus op de potentiële inkomsten van deze camping gaan zeker leiden tot een toename van de winst en verdere groei.
Potentiële kopers kunnen een kijkje nemen op ons website:
www.le-poteau.com
Zoek naar Domaine le Poteau, Rustiek Kamperen, op Google, Trip Advisor, Pitch Up, Camper Contact, Hip Camp (voorheen Cool Camping) om de lovende recensies te lezen
Houd er rekening mee dat onze 2 gites staan niet te koop; deze zijn gelegen op een afzonderlijke plek, weg van de camping en chalet.
Locatie:
Een van de charmes van Gers is dat het de enige streek is in Frankrijk zonder snelwegen. Gelukkig zijn de lokale wegen in goede staat en heel rustig. Dit betekent ook dat Gers de beste luchtkwaliteit en ook de hoogste levensverwachting van Frankrijk heeft. De meeste gasten kiezen voor een langer verblijf van een of meerdere weken eerder dan een paar dagen, maar wij ontvangen ook een aanzienlijke aantal mensen die op weg zijn naar Spanje of Portugal en op zoek zijn naar een kortere tussenstop onderweg.
‘s Zomers is er meer dan genoeg te doen. Marchés nocturnes (avondmarkten), dorpsfeesten, Vineart (opendagen bij plaatselijke wijngaarden met rondleidingen, eten en muziek), en muziek- en dansfestivals o.a. in Castelnau D’Auzan zijn er drie restaurants/bars, een geweldige boulangerie, een buurtsupermarkt, een kapsalon, een apotheek, een prachtig verwarmd zwembad, en tennis- en padel banen. Het is in het algemeen een zeer gastvrij dorp. En wij hebben ook een zeer goede relatie met onze buren, vele lokale ondernemingen en met de burgemeester, waarbij iedereen elkaar ondersteund.

Alasdair and Fiona Downes
Domaine le Poteau
Camping et Gites
32440
Castelnau d’Auzan
Gers
France

00 33 (0)6 48 08 16 27

camper vans kopie

toilets b kopiechooks 3 kopiecovered area kopiecovered b kopie

eriba kopie

image001

IMG 0240 kopie

IMG 4326

IMG 20230625 155315 326 kopie

IMG 20240122 120517 364 002

toilets b kopie

 

Authors

Bert Loorbach

1000 Resterende tekens


SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste rustieke nieuws en de nieuw toegevoegde campings op deze site.

facebook wit instagram wit

pinterest logo wit

youtube wit

RUSTIEKE STICKER

rc225Wil je de gratis en stoere Rustiek Kamperen sticker ontvangen? Mail ons je adres en we sturen hem op! (zie voorbeeld hierboven).

TABLETS & SMARTPHONES

TabletSmartphone

Uiteraard is deze website ook goed te bekijken op alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.